Ο Βιτσέντζος Κορνάρος άφησε τη δουλειά στην τράπεζα για να αξιοποιήσει τους καρπούς μιας προνομιούχας γης. Κέρδισε αμέσως βραβείο για το λάδι του, έστειλε δείγμα σε ένα μισελενάτο εστιατόριο και έπειτα βρέθηκε να συνεργάζεται με πολλούς κορυφαίους σεφ. Ο Χρυσοβαλάντης Λασιθιωτάκης τον ακολούθησε και μαζί έχουν πάρει έναν δύσκολο δρόμο που τους οδηγεί στην ποιότητα. Ζωή Παρασίδη23.4.2022 | 08:54 Ο Βιντσέντζος Κορνάρος και ο Χρυσοβαλάντης

2021 - Χρονιά βραβείων για το Chrisopigi EVOO Λίγες μέρες πριν ξεκινήσουμε την καινούρια ελαιοκομική περίοδο γυρνάμε τον χρόνο πίσω για να δούμε τη ''συγκομιδή'' του ελαιολάδου μας στους διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας . Μια ακόμα χρονιά άκρως επιτυχημένη βάσει δυνατοτήτων και αποτελεσμάτων. Το αποτέλεσμα είναι 6 νέα βραβεία για το Chrisopigi EVOO: Gold Award-Gourmet Exhibition Silver Award-Berlin GOOA Silver Award-JOOP Silver Award-Athena IOOC Silver

Κλάδεμα Από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο Το κλάδεμα των ελαιόδενδρων είναι μια σημαντική εργασία που αποσκοπεί στην προσαρμογή της ανάπτυξη της καρποφορίας των δένδρων στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής και στις καλλιεργητικές μας επιδιώξεις, ιδιαίτερα στη διευκόλυνση της συγκομιδής, η οποία αποτελεί και το σπουδαιότερο πρόβλημα της ελαιοκαλλιέργειας σήμερα. Οι στόχοι του κλαδέματος είναι: Το ισοζύγιο μεταξύ βλάστησης και καρποφορίας. Η ελαχιστοποίηση της μη παραγωγικής περιόδου. Η παράταση

Παραλαβή ελαιόκαρπου Μετά τη συγκομιδή οι ελιές παραδίδονται στις μεταποιητικές μονάδες για επεξεργασία το ταχύτερο δυνατόν. Η μεταφορά τους γίνεται σε πλαστικά τελάρα (κλούβες) με οπές αερισμού ή πλαστικούς σάκους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μεταφορά με πλαστικά τελάρα (κλούβες) είναι η καλύτερη, γιατί ο καρπός μπορεί και “αναπνέει και δεν ανάβει”. Στην μεταποιητική μονάδα, δηλαδή στο ελαιουργείο, πρέπει να κατεργάζεται αμέσως.  Σε